Указът е бил подписан на 8 февруари, преди Зеленски да освободи

...
Указът е бил подписан на 8 февруари, преди Зеленски да освободи
Коментари Харесай

Зеленски удостои Залужни със званието Герой на Украйна

Указът е бил подписан на 8 февруари, преди Зеленски да освободи Залужни от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна и да назначи на негово място Александър Сирски.

 

" За изключителни персонални заслуги в отбраната на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, безкористна работа на украинския народ ", се показва в указа.

 

Зеленски също така удостои шефа на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна със званието Герой на Украйна.

В личното си изказване Залужни означи, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

 

Припомняме, че на 1 ноември Залужни в изявление за списание The Economist сподели, че войната е в позиционен стадий, т.е. в застой, което се оказа в несъгласие с формалната позиция на екипа на Зеленски, който незабавно опроверга думите на генерала.

 

Зеленски дефинира Сирски като " най-опитния украински пълководец " и напомня, че е командвал сполучливата отбрана на Киев при започване на войната и по-късно и сполучливото нахлуване през есента на 2022 година в региона на Харков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР